Hovelsrudkylling lanserer i september en forpakning som reduserer plasten med over 70%.

Vi bryr oss om dyr og miljø, sier Marianne Olssøn. Kyllingene våre er økologiske og er de eneste kyllingene i Norge som er dyrevernmerket. Når vi nå fikk anledning til å lansere våre kyllingbryst i butikk, så ønsket vi å gjøre det på en måte som var bedre for miljøet enn dagens plastpakker.

Vi tar miljøutfordringene på alvor og vi har nå utviklet en ny forpakning med papp og så lite plast som mulig. Forpakningen har en tynn plastfilm som sørger for best mulig holdbarhet. Plasten er redusert med over 70% i forhold til en vanlig forpakning. 

Plasten kan deles fra pappen og forbrukeren kan dermed skille plast og papir for gjenvinning. Vi er den første produsenten som tar i bruk en slik løsning i Norge. Vi håper andre produsenter følger vårt eksempel og reduserer plasten i forpakning. 

Vi hadde som mål å lage Norges beste kylling og leverer i dag til Norges beste restauranter. Vi får strålende tilbakemeldinger fra kokker og privatpersoner som synes at dette er den beste kyllingen i Norge. Kyllingen ble også kåret til best i test i Dagbladet av alle norske kyllinger. De miljøvennlige forpakningene kommer med økologisk kyllingbryst i utvalgte Kiwi og Spar butikker fra og med 14 september. 

Kyllingene fra Hovelsrud lever det gode kyllingliv. De har god plass, naturlig døgn, får gå ute i en stor hage, de spiser økologisk fôr, blomster og urter. Kyllingene fikk i 2018 som de første og eneste Dyrevernmerket for gode oppvekstsvilkår og er økologisk godkjent av debio. Kyllingene er av en saktevoksende rase og lever minst 70 dager. 

Hovelsrud ligger på Helgøya i Mjøsa. I tillegg til kylling så er det en gammel prakthage med frukt og bær, og det dyrkes korn, epler og plommer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here